Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

IMG 84f9ef91850755079486a2449f0a8bda V

Danas je u prostorijama medija centra Unije slobodnih sindikata Crne Gore, sa početkom u 11⁰⁰ sati održan vanredni kongres SOVCG.

Kongresu su kao gosti prisustvovali Načelnik GŠ VCG general Milutin Đurović, generalni sekretar USSCG Srđa Keković i doskorašnji predsjednik SOVCG Zdravko Kasalica.
U pozdravnim riječima koje su uputili sva tri gosta, istakli su značaj dosadašnjeg rada i djelovanja SOVCG u smjeru poboljšanja položaja zaposlenih u VCG i MO, problemima sa kojima se SOVCG suočavao u radu, ali i sa potrebom okretanja ka budućnosti i obavezama i daljim ciljevima.

Načelnik GŠ VCG general Đurović je izrazio zahvalnost SOVCG na pozivu za prisustvo Kongresu i poželio uspješan rad. Takođe, istakao je očekivanje da će u narednom periodu u dobroj komunikaciji i dijalogu između SOVCG i MO biti rješavani problemi na ukupno zadovoljstvo zaposlenih u sektoru odbrane.

Gen.sekretar USSCG Keković se zahvalio SOVCG na njegovom velikom doprinosu u jačanju USSCG i poželio odličan socijalni dijalog sa poslodavcem u narednom periodu, za šta vjeruje da su se stekli svi uslovi. Bivšem predsjedniku SOVCG Zdravku Kasalici je uručio zahvalnicu u ime USSCG.

Bivši predsjednik SOVCG Kasalica je istakao da je ponosan na ono što danas predstavlja SOVCG i značaj da je u veoma teškim uslovima očuvana struktura i snaga sindikata, a da će u narednom periodu, uz predan rad doći još bolji rezultati. Istakao je i da je dolaskom novih ljudi na čelne pozicije u MO i Načelnika GŠ VCG stvoren značajan preduslov da se u korektnom dijalogu nađu rješenja koja će u ukupnom nadograditi Vojsku Crne Gore.

Na kongresu je glasovima prisutnih 30 delegata izvršen izbor lica za popunu Izvršnog odbora, Statutarne komisije i Nadzornog odbora.
Izvršen je i izbor novog predsjednika SOVCG, i na ovo mjesto je izabran dosadašnji v.d. predsjednika Goran Dragišić, dok je na mjesto u IO izabran dosadašnji predsjednik SO Kolašin Davor Bakić.
Za člana Nadzornog odbora izabrana je Marija Marković, a za članove Statutarne komisije Zvonko Beserminji i Arsenije Zeković.

Novoizabrani predsjesnik SOVCG Goran Dragišić je ukratko i izložio ciljeve SOVCG za naredni period a to su: rad na usaglašavanju granskog kolektivnog ugovora, otpočinjanje razgovora sa MO na temu povećanja zarada zaposlenima u VCG i MO, iznalaženje načina za kvalitetno stambeno zbrinjavanje i rješavanje nagomilanih problema iz ranijeg perioda, sa posebnim akcentom na povratku u službu lica koja su usled diskriminatornog postupanja ostala bez posla.
Kongres je završio prigodnim koktelom.