Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

Dana 11.09.2020. godine sa početkom u 14:00 sati, u prostorijama USSCG održan je video sastanak u organizaciji EUROMIL na temu „Način organizovanja kongresa u uslovima pandemije virusa COVID-19“.

Sastanak je prisustvovao veliki broj predstavnika vojnih sindikata i udruženja iz, kao i predsjednik SOVCG Zdravko Kasalica.

Glavni dio sastanka je bio posvećen redovnom Kongresu EUROMIL koji je trebao biti održan tokom 2020.godine, ali zbog pandemije isti nije bilo moguće održati.
Dogovoren je novi sastanak Predsjedništva EUROMIL za 22.-23. Oktobar 2020.godine, na kojem će biti dogovoren novi datum Kongresa koji bi trebalo, prema mišljenju svih učesnika sastanka, da se održi u realnim uslovima tokom 2021.godine.

Upravo zbog navedenog, funkcionisanje organa EUROMIL i dalje će biti povjereno sadašnjim predstavnicima i isti zadržavaju status prije pojave pandemije.

Na sastanku su članovi EUROMIL pozdravili naš sindikat uz riječi podrške, te da je EUROMIL u svojoj nadležnosti preduzeo potrebne korake na međunarodnom nivou. Pružena je podrška kako Sindikatu, tako i predsjedniku SOVCG zbog torture koja je sprovedena nad njim i njegovom porodicom.

Predsjednik SOVCG je upoznao prisutne i sa činjenicom da su se na nedavnim izborima u Crnoj Gori stvorili dobri preduslovi za SOVCG u kojem imaju nadanje da se više neće dešavati diskriminacija i tortura prema pripadnicima Vojske Crne Gore i članstvu SOVCG kako je to činila dosadašnja vlast, a da će SOVCG davati podršku svojin radom na dostizanju evropskih ciljeva kojima stremimo, posebno u oblasti ljudskih prava i sloboda i dostojanstvenog položaja pripadnika Vojske Crne Gore u društvu.